Välkommen till kostnadsfri allergipricktest!

 

Den 26 mars kl. 10:00–16:00 (lunchstängt 12:00–13:00) bjuder Sturebadet Health Care in dig mellan 15–65 år till allergipricktest, information om behandlingar och lite fika. Du är också välkommen med ditt barn (från 15 år). Boka din plats idag – föranmälan krävs!

 

Många går igenom sommarhalvåret med kliande ögon och hals, rinnande näsa och eviga nysattacker. Jobb, skola – och värst av allt – sommarledigheten blir lidande. Andra går igenom större delen av året med förkylningsliknande symtom, något som kan orsakas av kvalsterallergi. För dig som inte får tillräcklig lindring av din vanliga allergimedicin finns det andra alternativ.

 

Allergipricktest – Så går det till
Under ett allergipricktest testas allergiska reaktioner i huden genom att en lösning innehållande det allergiframkallande ämnet droppas på underarmen. En sköterska prickar sedan ytligt huden där droppen placerats för att lösningen ska gå in i huden. Undersökningen gör inte ont och efter 15 minuter kan man läsa av resultatet. Om du är allergisk uppstår en rodnad och liten svullnad, ungefär som ett myggbett, där droppen av det ämne du är allergisk mot suttit. Visar pricktestet positivt för allergi kan du boka tid för behandling.

 

Inför ett allergipricktest är det viktigt att göra uppehåll med eventuella allergitabletter minst 3 dagar före testningen.

 

Anmälan
Att genomföra ett allergipricktest tar bara några minuter och resultatet går att läsa av efter 15 minuter.


 

Tyvärr är alla tider redan bokade.


 

 

Om kliniken
Sturebadet Health Care en privat läkarmottagning som erbjuder Stockholms bredaste utbud av specialistläkarvård och täcker i nuläget 12 olika specialistkompetenser. Vi finns i fräscha och moderna lokaler vid Stureplan, vägg i vägg med vårt anrika spa.

 

 

Denna aktivitet sker i samarbete med ALK Nordic och pollenkoll.se